2009 m. gegužės 22–31 d.

Dalyvavimo būdai Lietuvoje

Jei palnuojete dalyvauti bent vienoje projekto dalyje, praneškite apie tai mums . Įtrauksime jus i dalyvių sąrašą, maldos susirinkimų tvarkaraštį ar šventimo programą. Tai bus paskatinimas kitiems!

1. Maldos devyndienis »

Kviečiame visas maldos grupes, bendruomenes (parapijų, pašvęstojo gyvenimo ir kitas), judėjimus ir visus tikinčiuosius rengtis Sekminėms vieninga malda devyndienio metu:

  • įsitraukiant į platų maldos tinklą visoje Lietuvoje – organizuoti specialius maldos susibūrimus ar į savo įprastą maldos susirinkimą pakviesti visus norinčius melstis novenos intencijomis; įsitraukti į Švč. Sakramento nuolatinę adoraciją ar suorganizuoti vienos dienos adoraciją; melstis vienuolynuose, šeimose, asmeniškai ir t.t.;
  • sukuriant atvirų maldos susirinkimų grandinę konkrečioje vietovėje ar mieste – kiekvieną novenos dieną visiems rinktis maldai sutartoje vietoje; kaskart atvirą maldos susirinkimą galėtų organizuoti vis kita grupė ar kelios drauge.

Plačiau apie Sekminių maldos tinklo, susirinkimų grandinės organizavimo būdus »

Maldos susirinkimų tvarkaraštis »

Novenos maldos intencijos ir pasirinktini Šventraščio skaitiniai kiekvienai dienai »

Devyndienio lankstukas (spalvotas, PDF 270Kb)
Devyndienio lankstukas (be fono, juodai-baltas, PDF 88Kb)

2. Sekminių vigilija »

Šiais metais ypač kviečiame drauge švęsti Sekminių vigiliją Kaune. Tai išskirtinė galimybė įsitraukti į tarptautinį Sekminių šventimo tinklą – daugumoje šalių Sekminės bus švenčiamos regione buriantis į vieną vietą.

Net ir negalėsiančius atvykti į Kauną kviečiame šiais metais iškilmingiau ir kūrybiškiau švęsti Sekminių vigiliją (atgaivinkime savo bendruomenėse ir šeimose senas geras tradicijas ir kurkime naujas!). Gal sudomins viena kita idėja iš Vigilijos Kaune programos… Jei savo idėjas atsiųsite , jomis galės pasidžiaugti ir kiti.

3. Sekminių iškilmė »

Raginame iškilmingai švęsti Sekmines savo vyskupijose, parapijose, bendruomenėse ir tokiu būdu skleisti Sekminių dvasingumą Bažnyčioje kaip naują maldos, šventumo, bendrystės ir skelbimo proveržį....

© English resources: ICCRS
© LT: Atsinaujinimas Šventojoje Dvasioje, 2008–2009
© IT sprendimas ir dizainas: KIT, 2008–2009