2008 m. gegužės 2–12 d.

Dalyvavimo būdai Lietuvoje

Kad ir kaip žadate dalyvauti projekte, praneškite apie tai mums . Įtrauksime jus i dalyvių sąrašą, maldos susirinkimų tvarkaraštį ar šventimo programą. Tai bus paskatinimas kitiems!

1. Maldos devyndienis »

Kviečiame visas maldos grupes, bendruomenes (parapijų, pašvęstojo gyvenimo ir kitas), judėjimus ir visus tikinčiuosius rengtis Sekminėms vieninga malda devyndienio metu:

  • įsitraukiant į platų maldos tinklą visoje Lietuvoje – organizuoti specialius maldos susibūrimus ar į savo įprastą maldos susirinkimą pakviesti visus norinčius melstis novenos intencijomis; įsitraukti į Švč. Sakramento nuolatinę adoraciją ar suorganizuoti vienos dienos adoraciją; melstis vienuolynuose, šeimose, asmeniškai ir t.t.;
  • sukuriant atvirų maldos susirinkimų grandinę konkrečioje vietovėje ar mieste – kiekvieną novenos dieną visiems rinktis maldai sutartoje vietoje; kaskart atvirą maldos susirinkimą galėtų organizuoti vis kita grupė ar kelios drauge.

Plačiau apie Sekminių maldos tinklo, susirinkimų grandinės organizavimo būdus »

Maldos susirinkimų tvarkaraštis »

Novenos maldos intencijos ir pasirinktini Šventraščio skaitiniai kiekvienai dienai »

Devyndienio lankstukas (spalvotas, PDF 270Kb)
Devyndienio lankstukas (be fono, juodai-baltas, PDF 88Kb)

2. Sekminių vigilija ir iškilmė »

Šiais metais ypač kviečiame drauge švęsti Sekminių vigiliją ir iškilmę Šiluvoje. Tai išskirtinė galimybė įsitraukti į tarptautinį Sekminių šventimo tinklą – daugumoje šalių Sekminės bus švenčiamos regione buriantis į vieną vietą.

Net ir negalėsiančius atvykti į Šiluvą kviečiame šiais metais iškilmingiau ir kūrybiškiau švęsti Sekmines (atgaivinkime savo bendruomenėse ir šeimose senas geras tradicijas ir kurkime naujas!). Gal sudomins viena kita idėja iš Vigilijos bei iškilmės Šiluvoje programos… Jei savo idėjas atsiųsite , jomis galės pasidžiaugti ir kiti.

3. Evangelizacinės misijos »

Kviečiame atsiliepti į Viešpaties raginimą ir pripildytiems Dvasios antrąją Sekminių dieną „skelbti įstabius Dievo darbus“ aikštėse, gatvėse, mokyklose, belstis į namų ir įstaigų duris...

Šiais metais nuoseklios evangelizacinės misijos organizuojamos Raseinių apylinkėse. Grupes, kurios norėtų įsitraukti į šias misijas, kviečiame registruotis {info@sekmines.lt}. Dabartinis evangelizacinių komandų sąrašas »

Negalinčius atvykti į Raseinius kviečiame antrąją Sekminių dieną paskirti Evangelijos skelbimui savo aplinkoje. Jei tai planuojate sutartinai su grupele bendraminčių, praneškite {info@sekmines.lt}, jus įtrauksime į projekto dalyvių sąrašą. Jūsų pavyzdys paskatins kitus!

© English resources: ICCRS
© LT: Atsinaujinimas Šventojoje Dvasioje, 2008
© IT sprendimas ir dizainas: KIT, 2008